El laboratori, de la mateixa manera que ho havia estat la sala dissecció, esdevingué al llarg del segle XIX el lloc d’experimentació que permetia anar més enllà de l’observació de les malalties a l’àmbit hospitalari. A partir d’un entorn controlat, hom pretenia observar i mesurar tot mitjançant la microscopia, la vivisecció o la recerca química, per tal de determinar el diagnòstic de les malalties.
Higròmetres, baròmetres, termòmetres, encenedors, balances, alambins, centrifugadores, autoclaus, estufes, vacuòmetres o manòmetres foren alguns dels instruments necessaris per al control de les condicions del treball experimental que es troben al museu.
Els signes químics i físics de la malaltia orientaren la recerca vers l’anàlisi de determinades substàncies, com ara la sang o l’orina. L’instrumental del museu permet seguir l’evolució de la investigació a partir de diversos artefactes, com ara el colorímetre, el polarímetre, el sacarímetre, l’hemòmetre, el densímetre, el viscosímetre, l’espectròmetre o el fotocalorímetre.
2024 © Col·legi Oficial de Metges de Barcelona | Nota legal | Avís Cookies | Web realitzada per MediTecnologia