Museu i exposicions

El museu es troba actualment tancat per renovació i trasllat a una nova seu. La propera reobertura del museu permetrà de mostrar en una exposició permanent la riquesa del patrimoni mèdic preservat, a partir de l'aplicació dels conceptes de la museologia científica. Un altre objectiu raurà en les exposicions temporals, dedicades a la comprensió de la ciència, la tecnologia i la medicina, i a les seves interaccions amb la societat en el context històric, així com a l'aproximació de la recerca mèdica contemporània a la població.

El museu també oferirà un programa educatiu, destinat als experts i al públic en general, des d'estudiants a la gent gran. Aquestes activitats estaran lligades amb les exposicions del museu, sense perdre però el caràcter d'entreteniment, a partir de l'objectiu de convertir l'educació sanitària en una experiència pràctica i interessant.

 

Lloc de ciència

El museu vol esdevenir un lloc de trobada per als experts i per a la població, tot proporcionat eines que apropin i presentin la recerca mèdica a la societat d'una manera poc convencional.

Els visitants trobaran activitats on el diàleg qualificat serà la clau de complement amb les exposicions, amb l'objectiu de reduir les distàncies entre la creixent especialització del coneixement científic, la necessària comprensió dels estats de salut i malaltia i la participació dels ciutadans.

Els experts en ciències naturals i socials disposaran d'un fòrum per a comunicar el seu treball i discutir les conseqüències socials de la seva recerca, de manera intel·ligible per a la població.